Minerály z Mrtvého moře a jejich účinky

Minerály z Mrtvého moře a jejich účinky na pleť

 

mrtvé moře2

 

Mrtvé moře – arabsky „Moře soli“ - je vlastně velké slané jezero, které leží mezi Izraelem, Palestinou a Jordánskem. Je přes 400 metrů pod hladinou světových oceánů a jeho voda je tak slaná, že na 1 l vody připadá cca 330 g soli. Je například až 9x více slané než Středozemní moře.  A právě tato slanost způsobuje, že v něm nežijí žádní živočichové.  Dosahuje hloubky až 380 m a je bezodtokové.  Jeho rozloha je 1050 km2. Mrtvé moře je napájeno celou řadou vádí, z nichž nejvýznamnější je řeka Jordán. V posledních letech vědci zjistili, že díky změnám v klimatu a systémy zavlažovacích kanálů a přehrad kolem Mrtvého moře však postupně jezero vysychá a tím se jeho salinita stále zvyšuje.

Díky tomu, že se zde po tisíce let tvořily vrstvy usazenin, jsou bahno i voda Mrtvého moře  bohaté na minerály. I horké klima sehrává významnou roli v tom, že voda Mrtvého moře je vysoce slaná a mineralizovaná. Z minerálů je zde nejvíce zastoupen chlorid hořečnatý, sodný, draselný a bromid hořečnatý. Vysoký podíl solí a minerálů má na svědomí také to, že zde působí silná vztlaková síla a v jezeře se tak nemá šanci nikdo utopit.

 

Mrtvé moře 3

Mrtvé moře bylo magnetem po tisíce let a zřejmě stejně tak dlouho bylo využíváno i k léčebným účelům. Sůl a bahno z Mrtvého moře je vysoce ceněným a efektivním pomocníkem při problémech s pohybovým ústrojím například při revmatu, po úrazech, při bolestech svalů a kloubů. Bahno se nanáší přímo na bolavá místa, kde se nechá působit a bolesti se tak díky minerálům zmírní.

 

bahno z Mrtvého moře

 

Vynikající a blahodárné účinky mají soli a minerály Mrtvého moře také na pleť, a to především postiženou nejrůznějšími typy problémů, jako jsou akné, ekzémy, dermatózy nebo lupenka. Díky minerálům je pokožka zásobena potřebnými nebo chybějícími látkami, lépe regeneruje, stává se hebkou a vláčnou. Ale i když naštěstí netrpíme takovýmito potíži, můžeme se nechat minerály z Mrtvého moře hýčkat v běžné a každodenní péči řady Relax Refresh Revive, která tento ceněný poklad obsahuje. Máme pro vás tělové mléko a sprchový a vlasový šampon s jemnou svěží vůní, v pohodlném balení s dávkovací pumpičkou.

 

RRR_1